El rotatiu ‘El País’ ha publicat aquest dijous suposats extractes dels llibres comptables del PP entre el 1990 i el 2009. Hi consten quantitats rebudes per destacats dirigents del partit, entre els quals figuren el president del Govern, Mariano Rajoy, i la secretària general, María Dolores de Cospedal.

En un comunicat emès a primera hora del matí, el PP ha negat que les notes manuscrites formin part de la comptabilitat del partit i assegura que les retribucions als càrrecs sempre s’han fet “conforme a la legalitat i complint les obligacions tributàries corresponents”. Els populars deixen en mans de la seva assessoria emprendre accions legals contra les informacions que publica ‘El País’.

Reacció a la xarxa i al carrer

La suposada trama de pagaments no declarats a dirigents del PP ha provocat reaccions irades a les xarxes socials. A Twitter, el hashtag #lospapelesdebarcenas ha estat el més utilitzat a Barcelona i a l’estat espanyol i el segon trending topic mundial. Els internautes han expressat la seva indignació pels presumptes casos de corrupció al PP.

Les xarxes socials han estat, un cop més, una via per convocar mobilitzacions. Els usuaris han proposat concentrar-se a les 20 h davant de la seu del PP del carrer del Comte d’Urgell.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/SantiDemajo/status/297045028507893760″]

De twit en twit, s’ha fet córrer una recollida de signatures digital per demanar la dimissió de la cúpula del PP. El comptador ja voreja els 100.000 adscrits.