La divulgació científica és l’aposta del CRG i per això és un dels centres adherits a la iniciativa EscoLab, de l’Ajuntament de Barcelona. EscoLab facilita tallers educatius als centres d’ESO, batxillerat i cicles formatius de tot Catalunya.

En aquest sentit, el CRG ha creat un nou equipament a la Barceloneta, de més de 118 metres quadrats, anomenat Teaching and Training Lab. El nou espai disposa de tot l’equipament necessari per a la recerca científica gràcies al material que hi han aportat vuit empreses del sector de la investigació.

El taller inaugural del nou espai del CRG l’han cursat 17 alumnes de primer de batxillerat, de l’Institut Ernest Lluc de l’Eixample. Aquests alumnes han analitzat mostres d’ARN (àcid ribonucleic) per tal d’aprofundir en l’estudi de la proteïna P63, relacionada amb l’envelliment cel·lular i el càncer de pell. També han conversat amb dos dels investigadors del centre, la biòloga Fátima Gebauer i el físic Matthieu Louis, que els ha explicat com estudia el sistema sensorial a través, per exemple, del vol de les mosques.

La professora del centre, Núria Querolt, ha explicat la gran motivació que suposen per als alumnes iniciatives com aquesta. També ha confessat que és difícil aconseguir plaça per cursar algun dels tallers ja que tenen molta demanda. Aquest any, la novetat ha estat la petició d’una carta de motivació per tal de poder cursar el curs.

El director del CRG, el Dr. Luis Serrano, creu que el Teaching and Training Lab és un espai necessari per a la formació contínua de científics, així com per compartir amb la societat els descobriments científics que es fan al centre. Amb aquesta iniciativa el CRG va apropar la investigació científica a 1.000 joves durant tot el 2012.