Membres de la PUDUP han convocat aquest dimarts al matí una roda de premsa davant el rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya, que fa una setmana va ser ocupat per treballadors interins que seran acomiadats a finals d’abril i que, casualment avui, han protestat també durant el claustre de la UPC. Paral·lelament, la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública ha avançat un calendari de mobilitzacions contra el que consideren “una ofensiva neoliberal de les universitats” per l’encariment de les taxes universitàries d’un 66% i els acomiadaments, entre d’altres.

El calendari de mobilitzacions arrenca aquest dimecres, amb una concentració a la plaça de la Universitat que coincidirà amb la celebració del Consell de Govern de la UB, on està previst que s’aprovi un pressupost que preveu acomiadaments. A les 12.30 del migdia hi ha prevista una concentració a la plaça Cívica de la UAB, la Universitat Autònoma de Barcelona, coincidint amb una jornada de vaga estudiantil al campus de Bellaterra.

Aquesta, segons la PUDUP, no serà l’única aturada. Els portaveus de la Plataforma han anunciat quatre dies de vaga aquest mes d’abril tant a la UB, com a la UAB, la UPF i la UPC (en aquest cas ja s’ha presentat la convocatòria de vaga per al 25 d’abril) en què es descarta, de moment, una vaga indefinida. Un dels representants de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública ha precisat que professors, PAS i estudiants de la UPC faran vaga els propers 25, 26, 29 i 30 d’abril contra els acomiadaments.