Un barri nou de poc més de dos anys i pràcticament sense estrenar. Així és la part baixa de Torre Baró. La societat pública Regesa, del Consell Comarcal, hi va fer diverses promocions de pisos socials de compra en un punt a tocar de tren, metro i altres serveis. Però la crisi i el preu elevat que se'n demanava no els han donat sortida. L'Ajuntament vol posar fre a aquesta situació i en els propers sis anys destinarà tres milions i mig d'euros per subvencionar la meitat del lloguer de 190 pisos. El preu mitjà serà de 300 euros, una quantitat que vol servir d'esquer per a nous veïns. Però no seran els únics. L'operació a Torre Baró inclou la compra d'aquest altre edifici, per nou milions d'euros, per a docents, estudiants i investigadors gràcies a un acord a punt de tancar amb la UB. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona El consistori també té previst ben aviat treure a concurs les obres per condicionar aquesta plaça. Amb l'urbanització d'aquesta illa es vol dignificar aquest espai central perquè ajudi a activar la vida veïnal i comercial al barri. IRMA ROGNONI, regidora de Nou Barris A banda d'aquesta inversió a Torre Baró, l'Ajuntament també comprarà a Regesa quatre solars més per fer-hi un parc d'habitatge públic en un futur.

Aquesta mesura posada en marxa a Torre Baró forma part d’un primer paquet de mesures per revitalitzar-ne la part baixa. El govern municipal té previst, per exemple, treure ben aviat a concurs les obres per condicionar la plaça dels Eucaliptus. Urbanitzant-la es pretén dignificar un espai que ha d’ajudar a activar la vida veïnal i comercial al barri. La intenció, en definitiva, és obrir la plaça als carrers de Sant Feliu de Codines i de l’Escolapi Càncer, i als edificis d’habitatges dels entorns. Entre aquests, hi ha diverses promocions de pisos socials que estan buits, i ara l’Ajuntament ha decidit posar fil a l’agulla per revertir la situació.

Molts d’aquests blocs, obra de la societat pública Regesa, del Consell Comarcal, són a tocar del tren, el metro i altres serveis. Però la crisi i el preu elevat que se’n demanava no els han donat sortida. L’alcalde, Xavier Trias, ha assegurat que en els propers sis anys destinarà tres milions i mig d’euros per subvencionar la meitat del lloguer de 190 d’aquests pisos. El preu mitjà serà de 300 euros, una quantitat que vol servir d’esquer per a nous veïns. Però no en seran els únics. L’operació a Torre Baró inclou la compra d’un altre edifici, per nou milions d’euros, dirigit a docents, estudiants i investigadors gràcies a un acord a punt de tancar amb la UB.