Els treballadors interins de la Universitat Politècnica de Catalunya ocupen el rectorat des del dia 10 d’abril en protesta per un expedient de regulació d’ocupació que afecta 350 persones i ahir van presentar una convocatòria de vaga per al 25 d’abril. Aquest dimarts al matí han volgut mostrar que tenen el suport de la comunitat universitària i per això han convocat una concentració a l’edifici Vèrtex del campus de la UPC a la qual ha participat estudiants i altres treballadors de la universitat.

Durant les darreres setmanes els treballadors interins han recollit 6.300 signatures contra les retallades que aquest matí han lliurat al claustre, la sessió del qual han interromput per llegir un manifest i entregar els acords en què 13 de les 16 juntes dels centres docents rebutgen els acomiadaments i demanen la dimissió del rector, Antoni Giró. Els treballadors denuncien que han intentat negociar mesures per evitar els acomiadaments i que la resposta dels òrgans de govern de la universitat ha estat que no hi ha cap altra alternativa. El personal interí ha rebut Antoni Giró, que ha arribat a l’Auditori passades les nou del matí, amb una forta xiulada, crits demanant-ne la dimissió i una pancarta en què qualificaven el rector de la UPC de “titella” del govern. Giró s’ha mostrat “indignat” amb l’actitud dels treballadors durant aquest acte oficial.

Els manifestants també han demanat que es pugui seguir per streaming el claustre de la Universitat Politècnica, una petició que asseguren que van fer tant el PDI com el PAS, els estudiants i els directors de diversos centres. El rector ha rebutjat aquesta possibilitat d’entrada, però davant la insistència de les persones presents a l’auditori de la universitat, ha accedit a realitzar una votació. El resultat ha estat de 186 vots a favor de la retransmissió, dos vots en contra i 23 abstencions. Tot i això, Antoni Giró ha insistit que no es pot retransmetre el claustre perquè la normativa no ho preveu, fet que ha tornat a aixecar crítiques per part dels treballadors, que l’han acusat de falta de transparència. Finalment, però, davant la pressió dels treballadors el rector ha accedit a admetre la petició i retransmetre la trobada a través del web de la UPC excloent les votacions a mà alçada. Paral·lelament, la Universitat ha convocat aquesta tarda una roda de premsa a les 16:00 hores en què compareixerà el rector per donar explicacions sobre les decisions preses en la trobada del claustre.