Aquest curs 2016/2017 no és un qualsevol a l’Escola Heura, de la Font d’en Fargues. Celebren que fa 50 anys un grup de pares i mares del barri de la Sagrada Família van posar en marxa una escola per poder educar els fills amb els valors en què ells creien: la democràcia, el laïcisme i la cultura catalana.

La proposta educativa del centre era il·legal en l’època del règim franquista però va tenir èxit. De fet, ja al primer curs les instal·lacions havien quedat petites i es van haver de traslladar a una de les torres amb jardí característiques de la Font d’en Fargues. De fet, encara ara l’escola s’ubica en una d’aquestes torres, una casa modernista al carrer de Can Pujolet. Actualment és un centre educatiu petit, d’una sola línia, i l’objectiu del claustre de professors és que continuï sent-ho. Creuen en el model de l’escola familiar.

Per celebrar aquest cinquantè aniversari han preparat una sèrie d’activitats. Destaquen una exposició històrica amb objectes antics característics de l’escola o un llibre que recull imatges i anècdotes d’exprofessors i exalumnes. També han renovat el vestit de la geganta del centre, fet i dissenyat pels alumnes. I és que, sent fidels als orígens democràtics del centre, la participació de tots és quelcom fonamental a l’Escola Heura.