L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte de reurbanització de la plaça d’Hilari Salvadó per millorar les condicions, renovar-la i dinamitzar-la, ja que actualment l’espai està poc utilitzat. També es vol donar més protagonisme als elements que recorden la figura de Salvadó, el darrer alcalde republicà de la ciutat. El govern municipal preveu iniciar les obres aquest novembre i enllestir la nova plaça cap a la primavera de l’any vinent amb una inversió d’uns 600.000 euros.

El govern municipal posa en marxa el projecte després de consensuar-lo amb veïns de la Barceloneta i el col·lectiu d’alumnes de l’Escola Mediterrània. La proposta preveu nova pavimentació del carrer de l’Almirall Barceló fins al cul-de-sac. També inclou l’adaptació de la xarxa de drenatge, renovació de l’enllumenat urbà i enjardinament amb nous arbres perennes. A més, s’hi instal·larà mobiliari urbà i una àrea de jocs infantils.

La nova plaça pretén tenir tres espais diferenciats, un de dinàmic, que acollirà terrasses de bars i permetrà jugar a pilota i amb patins, un altre destinat al joc i a l’activitat permanent, que tindrà una tarima i dibuixos pintats a terra, i un últim espai de “saleta d’estar”, que vol ser per al repòs i on hi haurà bancs per seure.