El passeig de Gràcia s’ha tallat al trànsit i també s’han apagat els fanals de les cantonades, de manera que totes les mirades només s’adreçaven a La Pedrera. Sobre els 17 metres de façana ondulada amb balcons de ferro forjat, s’han pogut veure les imatges d’una desena de ballarins dansant. I sobre aquestes imatges, l’ombra d’aquests mateixos ballarins actuant en directe sobre el projector.

Tècnicament, no es pot considerar un “mapping”, com els que durant els darrers mesos hem vist sobre la Sagrada Família o la Casa Batlló, però l’efecte ha estat igualment espectacular. Les imatges es van gravar amb una càmera zenital sobre els ballarins fent els moviments estirats sobre una foto gegant de la façana de La Pedrera.

L’espectacle, titulat ‘La Pedrera, emocions en moviment’, ha estat dirigit pel coreògraf Toni Mira. Abans de les projeccions de la nit, aquesta tarda un miler de persones, distribuïdes en grups de 50, han pogut entrar a La Pedrera per veure com 150 ballarins i 30 músics interpretaven diverses coreografies.

Amb aquest espectacle es clou la programació especial d’activitats amb què La Pedrera ha celebrat el seu centenari durant el mes de novembre. Una de les més multitudinàries va ser la jornada de portes obertes de fa dues setmanes, en què unes 4.000 persones van visitar gratis la casa Milà en un sol dia.