Els veïns no han volgut esperar ni un minut per apuntar-se a les activitats del nou Centre Cívic de Navas. La pressa era evident, fa anys que esperen aquest equipament, que s'ha inaugurat avui. "Una gran alegria, ja fa 53 anys que visc al barri i ja tocava un centre nou tan a prop de casa." "M'ha fet molta il·lusió veure això nou i que tots poguem contribuir." "Aquí tothom s'ho passa bé." Les activitats del nou centre cívic no començaran fins d'aquí a uns dies. En canvi, la llar d'infants municipal, ja va obrir al setembre. Un centre clau per al barri, ja que és l'única escola bressol pública. "M'ha anat molt bé i estic molt contenta perquè la veritat és que no n'hi havien gaires o estaven lluny" Aquest nou espai que engloba el centre cívic i la llar d'infants ocupa l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, a la cruïlla dels carrers de Navas i Indústria. Va ser escenari d'un atemptat d'ETA, l'any 1987, amb una víctima mortal. L'any 2007 es va enderrocar i des de llavors els veïns reclamaven recuperar aquest espai per al barri. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Aquí va haver-hi un atemptat gravíssim, amb un mort, i ara hem fet un pas endavant, tenim la sort que tenim pau i no hi ha atemptats, això és una benedicció. Ara tot ha canviat i hem pogut convertir una caserna en una cosa extraordinària". Per fer possible la reconversió de la caserna en un centre públic s'hi han invertit 16 milions i mig d'euros en unes obres que s'han allargat més de tres anys. L'acte d'inauguració s'ha tancat amb l'entrega de claus dels pisos per a gent gran. Un a un, els nous inquilins han anat recollint les claus. En total, s'hi han fet prop d'una vuitantena de pisos de lloguer per a gent gran, que avui han celebrat, poder entrar, per fi, als habitatges "Despues de tantos años, por fin."

Barcelona estrena un nou conjunt d’equipaments públics a l’espai on antigament hi havia la caserna de la Guàrdia Civil de Trànsit. L’àmbit té una superfície de més de 18.000 metres quadrats i ha costat 16,6 milions d’euros. Engloba diversos espais. D’una banda, el nou Centre Cívic Navas on es faran tallers i activitats. També la llar d’infants municipals Els Patufets de Navas, estrenada al setembre, i amb una capacitat per a 87 nens.

En la inauguració d’avui s’ha fet l’entrega de claus de 76 habitatges de lloguer públic per a gent gran. Els pisos tenen prop de 50 metres quadrats i tenen diferents elements comuns. L’illa inclou també 46 habitatges dotacionals per a joves.

L’alcalde Trias ha presidit l’acte d’inauguració de l’espai, acompanyat del regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, i de diferents representants de les entitats veïnals, així com ciutadans que s’han afanyat a conèixer aquest nou espai.

Trias ha destacat la reconversió de l’antiga caserna en un equipament públic. I ha tingut un record per la víctima mortal de l’atemptat d’ETA en aquesta instal·lació militar. Un cotxe bomba va provocar una víctima mortal i va ferir almenys set guàrdies civils. L’any 2007 es va enderrocar l’edifici i, des de llavors, els veïns reclamaven que es recuperés per al barri. Les obres van començar l’any 2009.