Portes obertes i sales ben plenes en un espai que el barri reclamava des de feia de temps. CARLOS PUIGMITJÀ, membre de la Colla de Diables del Poble-Sec "Hablando claramente. Es un rincón de Barcelona, aquí se acaba Barcelona. Entonces estábamos un poquitín olvidados del mundo. Y pienso que un local así a nivel cultural hacía falta." "Durant molt temps aquest espai era un solar on es venien bombones de butà per als taxistes ara s'ha transformat en un centre cultural on la música n'és la protagonista." El nom el van escollir les entitats del barri, i una comissió extraoficial de sis persones va recórrer els centres cívics de la ciutat per recollir idees. XAVIER VELASCO, membre de la Colla de Gegants del Poble-Sec "Aquest centre cultural està fet, dintre de les possibilitats, amb el millor de cada centre cultural que hi ha a Barcelona." Com a la Violeta de Gràcia, la cultura popular hi és molt present. La diferència, és que aquest és de gestió municipal directa" XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Seran ells els que decideixin com ho volen gestionar. Si a través del propi municipi o si decideixen gestionar-ho entre ells, nosaltres estem encantats si ells fan un pas endavant". El centre està en ple funcionament, i ja no queden places als tallers, tots gratuïts.
L’edifici consta d’una sala d’exposicions, bucs d’assaigs musical, sala d’informàtica, sala d’expressió i una gran sala d’actes, a més dels espais destinats a la cultura popular del barri i una sèrie de magatzems on les entitats podran desar el seu material.
Feia sis mesos que les obres del nou centre cívic del Poble-sec estaven acabades. Va començar llavors un procés de debat per determinar-ne els usos i el tipus de gestió que s’hi volia fer. El debat també va servir per escollir el nom de l’espai, que finalment rebrà el nom de del carrer on està ubicat, dedicat a l’arquitecte que va projectar el cementiri de Montjuïc.