El manifest unitari que aquest 1 de desembre ha llegit l’actriu Mònica van Campen denuncia la retallada de més de dues terceres parts de les ajudes estatals a les entitats que impulsen la lluita contra la sida i que atenen les persones afectades. Les entitats del Comitè 1r Desembre troben perillosos els canvis en la política sociosanitària del govern central i adverteixen que, si no es fa marxa enrere, Espanya podria tornar a situar-se al capdavant d’Europa en nombre de persones infectades, després dels avenços assolits els darrers anys. El manifest també alerta que l’estalvi en prevenció generarà més despesa sanitària a llarg termini.

Aquest és el 31è any que se celebra el Dia Mundial de la Sida. El Comitè 1r Desembre agrupa les 25 entitats que avui organitzen activitats de lluita contra la malaltia arreu de Catalunya. A més, a la ciutat, l’Ajuntament i la Fundació Lluita contra la Sida han impulsat la campanya “Barcelona dóna la cara contra la sida”, de la qual s’han col·locat 400 banderoles i 1.000 cartells en farmàcies, museus, mercats municipals, biblioteques i centres cívics. A les farmàcies també s’han instal·lat 500 guardioles per recaptar fons per a la investigació de la malaltia.

Aquests diners se sumaran als que l’entitat Corredors.cat aportarà de les inscripcions de la cursa 24 Hores d’Atletisme, que tindrà lloc els dies 15 i 16. L’espot televisiu d’aquesta campanya s’emet a BTV i MouTV (el canal de televisió de TMB), a més dels Cinemes Méliès, Comedia i Yelmo Icaria. També es projectarà aquest vespre al Camp Nou en la mitja part del partit entre el Barça i l’Athletic de Bilbao, on a més es repartiran 7.000 llaços vermells entre el públic.

A partir de les 18.30 h, la Torre Agbar, el Liceu, la Sagrada Família i una vintena d’edificis, a més d’algunes fonts i monuments i els aparadors d’alguns carrers del centre de la ciutat, s’han il·luminat de vermell. Les autoritats i representants de la lluita contra la sida han visitat tots aquests punts en un bus turístic especial durant una hora i mitja.

Diumenge a les 11 h sortirà de l’Arc de Triomf la II Pedalada Solidària. Els participants, que rebran un equip d’avituallament, podran fer el recorregut tant en bicicleta com en patins. Al vespre, les entitats que formen part del Comitè 1r Desembre tancaran aquest cap de setmana de lluita i sensibilització amb la III Nit Vermella, una festa que tindrà lloc a la Sala 3 de Razzmatazz.