XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Les biblioteques s'han convertit en una revolució perquè no són només un centre cultural sinó que tenen una gran activitat cívica i això fa que l'Associació de veïns i comerciants també hi vingui i que hi vingui un esbart. I això dóna unes possibilitats de convivència i d'ajuntar la cultura amb la participació de la gent i la convivència de la gent."

Amb aquest servei, els qui visitin la biblioteca poden agafar documents, però també retornar-ne, recollir reserves i renovar els préstecs. Més enllà dels llibres, a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert s’hi organitzaran activitats culturals i de formació. S’hi faran des de conferències i xerrades amb autors fins a tallers per a nens o activitats orientades a la recerca de feina.

Pel que fa a l’edifici té un gran pati longitudinal a l’interior que permet l’entrada de llum a la sala central. I a l’exterior, s’ha conservat la façana de l’antiga fàbrica. Tot plegat ha suposat una inversió de 3.941.000 €.