A més a més, es barrejarà amb humitat. Entre divendres i dissabte circularan dues borrasques.

La primera, divendres, amb plugims, tots en forma líquida a la ciutat, i bàsicament febles i intermitents.

La segona borrasca és la que es pot barrejar amb més facilitat amb l’aire fred que ja haurà entrat. Això es donarà la nit i, especialment, la matinada de divendres a dissabte. La branca humida de la borrasca podria arribar des de Castelló fins a Osona i el Maresme, però en ser una pertorbació mediterrània se n’ha de seguir molt acuradament el moviment final, ja que un desplaçament de pocs quilòmetres pot comportar un canvi important en la distribució de les precipitacions.

De moment, sembla clara la nevada contundent del prelitoral de Tarragona i el sud de Barcelona. Prades, Montserrat, Ancosa o el Garraf podrien ser alguns dels punts més afavorits per aquesta neu, que de matinada podria baixar per sota dels 200 m i fins i tot al nivell de mar, especialment a les desembocadures dels grans rius (Llobregat, Foix i Besòs), per on s’escola l’aire fred. Tot apunta que la Mola i Collserola també rebran una dosi de neu, tot i que amb menys intensitat que a les muntanyes situades al sud del riu Llobregat.

Però no tot quedarà a les muntanyes. Ciutats importants com Igualada, Manresa, Terrassa també podrien veure neu.

Dissabte al matí quedaran encara algunes nevades febles a la costa barcelonina, gairebé totes en forma de neu fins a nivell de mar. Dissabte a la tarda no acabarà de fer net, i podria haver-hi una reactivació de les nevades entre el Vallès, el Maresme i la ciutat de Barcelona.

En tot cas, alguns d’aquests pronòstics tenen un grau d’incertesa encara una mica elevat, fet pel qual aconsellem seguir la informació meteorològica minut a minut. Ho podeu fer a través del twitter @btvmeteo.