Els models meteorològics indiquen l’arribada d’una massa d’aire molt freda el proper dissabte, procedent del centre del continent europeu, que coincidirà amb l’entrada de vents de component marítima, amb la consegüent aportació d’humitat. Aquests dos elements meteorològics poden desencadenar amb nevades importants a molts punts del país. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emés un avís per situació meteorològica de perill per neu per divendres i dissabte.

Durant la jornada de divendres les pluges seran força generals i les nevades començaran a caure a molts punts del Pirineu. L’entrada d’aire fred anirà avançant cap a casa nostra durant la jornada de dissabte, quan la cota de neu se situarà entorn dels 300 metres. Això ens porta a afirmar que a Collserola és molt probable que hi hagi neu.

El fred serà intens durant tot el cap de setmana, però diumenge s’obriran clarianes perquè els vents giraran de component nord i ja no hi haurà suficient humitat com perquè es formin gaires núvols, i molt menys pluja o neu.

Les temperatures seran de ple hivern. A Barcelona es preveuen temperatures màximes, les que podrem trobar als volts del migdia, d’entorn de 5 a 7ºC.

L’inici de la setmana vinent també es preveu complicat, perquè tornaran els vents de llevant, que faciliten l’aportació d’humitat. Per una altra banda, també es preveu que es mantingui la massa d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera, amb la qual cosa la probabilitat de nevades a la ciutat es mantindrà, especialment a última hora del dilluns i primera del dimarts.