El Pla director de seguretat que ha entrat en funcionament està coordinat per la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana tant de l’Hospitalet de Llobregat com de Barcelona, l’organització del MWC i els responsables de la Fira i de Turisme de Barcelona. L’objectiu número u és protegir les diverses personalitats que trepitjaran el recinte de la Gran Via, així com els més de 70.000 assistents que s’hi preveuen. En previsió que els congressistes acudiran a les principals zones turístiques i lúdiques de Barcelona i l’Hospitalet, es reforçarà també la seguretat en aquests punts calents de totes dues localitats. Es treballarà en xarxa. Això significa que la coordinació serà màxima durant els quatre dies que durarà el congrés.

L’operatiu pretén alhora facilitar en tot moment la mobilitat dels visitants al Mobile World Congress, per tal que sigui ordenada i no comporti incidències rellevants a la xarxa viària, sobretot a les hores d’obertura i tancament del recinte. També dins del mateix recinte, de 240.000 metres quadrats, gairebé el doble de superfície que a les instal·lacions de la Fira a Montjuïc. La policia catalana admet que enguany la mobilitat serà “un dels principals reptes”. És per això que, conjuntament amb TMB, FGC, l’IMT i la Fira s’ha dissenyat un pla específic per als congressistes que utilitzin el transport públic. A més, a l’aeroport del Prat s’hi han destinat 20 punts d’acreditació perquè no hi hagi aglomeracions.

Precisament al Prat s’hi intensificarà la presència d’efectius, també de paisà, i les patrulles en llocs sensibles com les oficines de lloguer de vehicles, les parades del taxi i els aparcaments. En hores punta, el suburbà tindrà igualment un reforç de la seguretat. De fet, el dispositiu Xarxa que tan bons resultats ha donat des que es va implantar torna a activar-se al nivell màxim.