Els més menuts han tingut el seu moment aquest matí, amb jocs inflables i guerres d'aigua, que han ajudat a passar la calor i a divertir-se. Però on estaven posades totes les mirades avui era al carrer de Valladolid, on es feia l'entrega de premis populars al millor guarniment. "En primer lloc i guanyador, la plaça de la Farga!" El públic no ha abandonat la Farga, que ha guanyat per quart any consecutiu, amb 649 vots. Allunyant-se aquest any, però, del resultat oficial, que va donar el premi a Alcolea de Dalt. JULIO ORELLANA, Comissió de Festes de la plaça de la Farga "Estem contents d'haver guanyat aquest primer premi popular. Per a nosaltres és molt important, perquè és un premi que voten els veïns." Després de l'alegria d'aquest matí, a la tarda la plaça de la Farga s'ha convertit en una autèntica pista de ball amb els tradicionals passos de sardanes. "I ara amb la Festa Major de Sants, doncs ballem sardanes, ens ajuntem les amigues i ens ho passem molt bé." "És una col·lectivitat de gent que ens trobem socialment a diferents places, a diferents parcs, a diferents llocs. És un lloc que pot ballar tothom, no hi ha un no per a ningú." Més tard ha sigut el torn dels castells, en què han actuat els Castellers de Sants. PAU CAMPROVÍN, cap de colla dels Castellers de Sants "La Festa Major és un punt àlgid per a nosaltres des de fa anys. Ens ho vam fer com una festivitat del barri. I som una associació molt important al barri i ens estimem molt aquesta festa major. Per això intentem dinamitzar totes les activitats, el nostre carrer..." Amb la jornada d'avui seran 500 les activitats que s'hauran dut a terme durant la Festa Major.

La Festa Major de Sants de 2015 s’acomiada amb activitats per a tots els públics. Les activitats infantils, els concerts i els concursos omplen el segon i últim cap de setmana de festes al barri. El lliurament de premis de la votació popular ha tornat a centrar l’atenció en els guarniments dels carrers: per quarta vegada consecutiva, la Farga s’ha endut aquest reconeixement que, en la categoria oficial, enguany ostenta el carrer d’Alcolea de Dalt.

Els Castellers de Sants, que aquest dissabte a la tarda han actuat a la plaça de Bonet i Muixí, també tenen una presència destacada a la festa. Des d’allà han fet un pilar caminant fins a Cal Borinot, el seu local ubicat al carrer dels Comtes de Bell-lloc, per continuar després amb una gimcama, coneguda com “Les Olimpíades Borinotes”.

Per la seva banda, tres colles de diables del barri s’han unit en el correfoc d’aquest dissabte a la nit: els Socarrimats de l’Infern, els Guspires i els Diables de Sants. Ells han protagonitzat el que és un dels actes més multitudinaris del programa de festes. Com a prèvia, durant la tarda, els més petits de les dues últimes colles havien marxat des de la plaça de Can Mantega fins a la de Sants amb el correfoc infantil.

El foc és, sens dubte, un dels protagonistes de la festa, i serà també l’encarregat de marcar el seu punt final. Després d’un matí amb diverses activitats esportives, diumenge a les 22 h, al Parc de l’Espanya Industrial, un espectacle piromusical a càrrec dels Diables de Sants tancarà la Festa Major de Sants 2015.