Una bona manera per mesurar la magnitud que pot assolir la manifestació de l'11 de setembre és comprovar el ritme de venda d'estelades. Les botigues especialitzades estan desbordades. En els darrers dies aquesta imatge es repeteix constantment. Aquí ja han venut més de 2.000 metres de tela. ÀLEX CASALS, apoderat de Ribes & Casals "Des que ha començat el mes de setembre estem venent una autèntica barbaritat. Se'ns ha esgotat diverses vegades, ahir a les cinc de la tarda vam rebre 1.000 metres i avui ja pràcticament no en queden. Tenim molts compromisos, moltes reserves i acabarem de vendre 1.500 metres més el cap de setmana." Assenyalen que aquest any s'estan venent més estelades que senyeres. Una bandera com aquesta val tres euros amb 60 cèntims. CARME MONVIELA "N'estic comprant per a les meves amistats perquè en segons quins barris no se'n troben i com que saben que treballo aquí al costat m'ho van encarregant. Crec que aquest any el dia 11 de setembre es veuran més estelades perquè el sentiment està canviant." RAMON RIBES "Jo no en tenia, però l'estelada la portava dins del cap. Aniré a la manifestació. Si no s'hi va aquest any, no sé què més ha de passar. Ja n'hi ha prou. Cal tocar el dos." ROGER ESCAPA "El petit comerciant també reconeix que aquests dies s'ha incrementat la venda d'estelades. En aquest establiment ja se'ls han esgotat i només hi queden senyeres. Us ho ha explicat des del carrer de Sant Pau Roger Escapa."

BTV ha pogut parlar amb diferents botigues i entitats que venen marxandatge independentista i tots ens han assegurat que la venda d’estelades està sent espectacular. L’apoderat de la botiga de teixits Ribes&Casals explica que ens els últims dies han venut més de 2.000 metres de tela i que encara tenen més demanda.

Productes de la Terra assegura que estan desbordats i que malgrat que els principals compradors són catalans, també han venut estelades a Galícia, el País Basc, la Xina, Austràlia i els Estats Units.

Bestiari-Llibreria del Museu es mostren sorpresos per la venda espectacular d’estelades, així com d’algunes samarretes. Ens garanteixen que les vendes d’aquest any no tenen res a veure amb les de l’any passat.

Des d’Esquerra Republicana també han constatat que les vendes que fa una empresa a través del seu web han crescut molt. De fet, han acabat l’estoc d’estelades en tres ocasions. Asseguren que els comercials que els subministren també estan col·lapsats.