L’ANC afirma que tot indica que la participació en la manifestació independentista convocada per al proper 11 de setembre serà massiva, tot i que no han volgut fer cap previsió del nombre d’assistents. De fet, durant els darrers dies, el nombre d’adhesions ha augmentat i això ha obligat l’organització a modificar el recorregut de la marxa programat inicialment. En un principi, havia de començar a la plaça de Catalunya, però perquè hi pugui participar molta més gent finalment el recorregut començarà a la confluència entre el passeig de Gràcia i la Gran Via i acabarà a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, a les portes del Parlament.

700 autocars confirmats

La ciutat també es prepara per rebre els autocars que portaran ciutadans d’arreu de Catalunya a la ciutat per participar en la marxa. L’ANC assegura que ja hi ha confirmada la sortida de 700 autobusos des de diversos punts del territori i creu que durant els propers dies encara n’hi haurà més.

Marxa verda

Durant la marxa tots els participants portaran una cartolina de color verd, que serà el color predominant i convertirà la manifestació en una mena de marxa verda. L’objectiu dels organitzadors és que el món i la classe política catalana vegin la voluntat del poble que, segons l’Assemblea Nacional Catalana, és la independència del país.

Pel que fa al fet que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi decidit no rebre els membres de l’ANC, han afirmat que no en faran valoracions. Segons la presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell, l’ANC “no és un partit polític” i no volen entrar a fer valoracions sobre la decisió de Mas de no assistir a la convocatòria. Tot i això, han afirmat que esperen que el president els acabi rebent tot i no participar a la marxa.