Dos homes de 28 i 44 anys i nacionalitat espanyola han estat detinguts per fer de falsos revisors del gas amb l’objectiu de robar i estafar persones d’edat avançada. Els detinguts seleccionaven les víctimes abans de cometre els delictes i s’asseguraven que es tractava de gent gran que vivia sola. Entre els dos sumen 15 detencions prèvies per fets similars.

Els lladres cuidaven tant la posada en escena com la roba, molt similar a la que porten els revisors del gas. Primer s’adreçaven al domicili escollit i, després de guanyar-se la confiança de les seves víctimes, accedien a l’immoble, feien creure a les víctimes que la seva instal·lació del gas era defectuosa i que els havien de pagar la reparació que se’ls feia. Aprofitant que eren dins el pis i que podien moure’s sense despertar les sospites de les víctimes, els detinguts també robaven diners en efectiu, joies o objectes de valor fàcilment transportables. Els lladres van ser detinguts “in fraganti” el 28 d’agost després de robar en un pis de l’avinguda Diagonal de Barcelona habitat per una dona de 85 anys.

A més d’aquesta operació, els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones per assaltar turistes. Agents de paisà de la comissaria d’Horta-Guinardó han arrestat un home i una dona de nacionalitat romanesa i reincidents que es feien passar per falsos policies per assaltar turistes. Entre els dos detinguts acumulen 26 antecedents policials per delictes contra el patrimoni i usurpació de funcions públiques.

La detenció va efectuar-se dilluns, quan agents del Grup de Delinqüència Urbana van observar com tres individus sortien d’un vehicle i es dirigien cap a uns turistes que sortien d’un hotel. Els agents van veure com els homes mostraven unes plaques i marxaven en direcció al seu vehicle. Va ser aleshores quan van iniciar un seguiment als falsos agents que havien marxat en un cotxe. Finalment, i després d’una persecució, els agents van detenir dos dels tres delinqüents, ja que el tercer va aconseguir escapolir-se. Se’ls imputen delictes d’usurpació de funcions i de resistència i desobediència als agents de l’autoritat.