La Casa de la Barceloneta 1761 és un equipament municipal gestionat de forma ciutadana. Des del 2012 fins al juny del 2015 era gestionat per una junta. Aquell any va haver-hi una nova assemblea que va decidir canviar les persones que gestionen l’equipament. 

Aquesta junta ha rebut els darrers dies les crítiques d’alguns treballadors de l’equipament, un d’ells acomiadat, així com d’altres entitats del barri. L’acomiadament, segons Núria González, presidenta de la Junta “respon a motius laborals. No hi ha hagut cap assetjament laboral com asseguren. Vam constatar que aquest treballador tancava la Casa abans de l’horari establert i a més també explicava coses de la casa que eren internes a persones alienes a l’entitat.”

L’actual junta nega categòricament qualsevol de les irregularitats assenyalades tant en la gestió del personal com dels diners públics. Assegura a més que tots els documents estan en regla i a disposició de qualsevol que els vulgui veure per comprovar si la gestió és o no correcta.

Lamenten la politització de la Casa de la Barceloneta

La junta lamenta que un fet laboral s’hagi convertit en un tema polític. “És un tema que és purament laboral i per motius que desconeixem s’ha passat a un àmbit polític. Aleshores no sé per què aquests atacs. Hauríem de preguntar a les persones que han fet les declaracions què és el que volen aconseguir i al partit polític que està acompanyant aquestes declaracions, que és la CUP, sense contrastar la font, també preguntar-li per què” explica Núria González. 

La mateixa font assegura que ni aquest partit polític, ni cap de les entitats que han demanat al districte explicacions sobre el funcionament de l’equipament “ens han demanat res a nosaltres. Si tenien dubtes o volien explicacions de com s’està gestionant la Casa només calia que ens ho haguessin demanat” afirma la presidenta de la junta.