Després de poc més d’un mes en vaga de fam i tres dies sense beure líquids el seu cos, o més ben dit els seus familiars, han dit prou. Havia signat un protocol d’actuació amb l’Hospital Vall d’Hebron pel qual, quan estigués en un estat crític, la família podia intervenir per hospitalitzar-lo. Explica que l’acció de protesta li ha fet perdre 13 quilos i li ha danyat el ronyó, ocasionant-li unes seqüeles de les quals ja s’està tractant.

L’immoble on vivia Blanchelli i dues veïnes que protesten amb ell estava ubicat al carrer de Santa Rosalia número 91, al barri de la Teixonera. L’edifici està afectat per un pla urbanístic encara per executar, el PGM del Carmel. Però ells van ser evacuats per problemes estructurals a l’octubre del 2014. En aquell moment, set dels 31 propietaris no van acceptar l’expropiació que els va oferir el consistori. Un any més tard, aquests van aconseguir unes millors condicions després que ho dictaminés una sentència judicial.

Finalment, al febrer del 2016 van interposar una segona demanda amb què van aconseguir paralitzar l’enderroc de l’immoble. Asseguren que van detectar irregularitats en el procés. Per exemple, reclamen veure l’informe tècnic que declara l’edifici en runes. Un aspecte que, asseguren, és clau en la valoració econòmica que s’ha fet dels pisos. Segons Banchelli, ha mantingut diverses reunions amb l’Ajuntament per arribar a un acord sense haver d’anar a judici, però no ho ha aconseguit. Assegura que continuarà protestant. De fet, explica, que des de fa pocs dies, els veïns de l’entorn de l’edifici han començat a fer casserolades, cada vespre, a les nou, per demanar que se solucioni la situació.