L’inspector de la UDEF, que ha declarat a condició de perit i de testimoni, ha posat en dubte la veracitat dels serveis que la fundació Trias Fargas servia al partit perquè eren imports i conceptes idèntics i considera que alguns dels préstecs entre les entitats eren “ficticis”. També ha explicat que va detectar que poc després que Ferrovial fes aportacions importants al Palau, hi havia sortides de diners cap a empreses de “mailing” com New Letter i Letter Graphic, investigades en la causa.

L’informe de la Policia Nacional, però, no analitza si els pagaments de Ferrovial eren per aconseguir l’adjudicació d’obra pública i es limita a constatar que entre el 2002 i el 2009, la principal font de finançament de CDC eren les aportacions d’empreses adjudicatàries d’obra pública.

També ha acusat les entitats bancàries d’actuar de manera gairebé negligent a l’hora de pagar la gran quantitat de xecs al portador, alguns de molts diners, als treballadors del Palau, sense plantejar-se l’origen dels fons ni qui els anava a cobrar.

L’extresorer Viloca nega el finançament il·legal

En la sessió d’aquest dimarts de l’informe, també ha declarat Andreu Viloca, successor de l’acusat Daniel Osàcar al capdavant de les finances del partit. Viloca ha dit que tots els ingressos del partit són legals i consten a la comptabilitat del partit. També ha explicat que quan va arribar al càrrec es va mantenir els mateixos procediments que Osàcar. Segons Viloca, els pagaments de la Fundació Trias Fargas s’expliquen perquè el partit prestava serveis administratius a la fundació.