Durant els tres primers dies els agents han inspeccionat un total de 27 establiments i han immobilitzat prop de 40.000 joguines, n’han intervingut més de 300 i han imposat 29 denúncies per incompliments de la normativa. Durant aquest divendres al matí, l’intendent de la Guàrdia Urbana Carles Reyner i els responsables policials del dispositiu atendran els mitjans per ampliar la informació i explicar els detalls d’aquest operatiu.

A la ciutat hi ha molts establiments multipreu amb una extensa i variada oferta de productes adreçats als consumidors. Amb motiu de les festes de Nadal i Reis aquests establiments augmenten l’oferta amb productes relacionats amb les festes de Nadal, entre els quals hi ha les joguines.

L’objectiu de l’operació Jugar Segur ha d’assegurar que les joguines que es venen no representin cap risc ni per a la integritat ni per a la salut dels més petits, vetllant perquè compleixin la normativa vigent i garantint que tinguin en compte un seguit de normes de seguretat i etiquetatge. Les joguines poden estar associades a un gran nombre de lesions cada any, i són els menors de tres anys els qui presenten un major risc de patir-les.