L’Ajuntament destinarà una part del finançament, que ha aconseguit amb el conveni signat amb el banc Santander per valor de 45 milions d’euros, a construir equipaments a l’antiga clínica Quirón, tal com reclamaven els veïns de la zona que des de fa temps es queixaven del mal estat d’aquest espai i que també havien denunciat els plans de l’executiu municipal anterior, que preveia edificar-hi pisos de luxe.

L’objectiu del consistori és destinar l’espai (ubicat al carrer de la Mare de Déu de Montserrat, 5-11 i amb un espai d’uns 13.500 metres quadrats de superfície edificable) a equipaments, prioritàriament de tipus sanitaris assistencials o sociosanitaris. També s’aposta per la creació d’un casal de gent gran i un casal de barri (que es preveu que tingui 1.200 metres quadrats) per compensar el dèficit d’equipaments que presenta el districte de Gràcia. La regidora, Maite Fandos, ha afirmat que es mantindran reunions amb els veïns i les entitats per explicar-los i acabar de perfilar el projecte. El preu de la compravenda de la finca acordat amb el banc Santander és de 9,5 milions d’euros.

Ampliació del parc d’habitatge públic amb 400 nous pisos protegits

També s’ha arribat a un acord entre el Patronat Municipal d’Habitatge i el banc Santander per finançar nous habitatges protegits en diferents àmbits de la ciutat. D’aquesta manera es podran iniciar noves promocions d’habitatge públic que estaven aturades per falta de crèdit, com són la tercera fase de la remodelació del Bon Pastor (Sant Andreu), el complex de Pere IV (Sant Martí) i els habitatges de Can Batlló (Sants-Montjuïc). Les primeres obres començaran el 2013.

Al Bon Pastor la inversió permetrà substituir 784 cases barates amb problemes d’habitabilitat per prop de 1.000 habitatges. Des de 2006 i fins ara, s’han completat dues de les cinc fases del projecte, que han permès substituir 350 habitatges. La tercera fase es trobava aturada per manca de finançament i ara es podrà desencallar.

Pel que fa al complex d’equipaments del carrer de PereIV, està previst edificar pisos per a gent gran, habitatges en dret de superfície, un casal també per a gent gran i un centre de barri al solar que es troba entre els carrers de Josep Pla, Pere IV, Paraguai i Camí de Ca l’Isidre. El complex ocuparà un solar de 1.363 metres quadrats.

I al recinte fabril de Can Batlló, l’actuació del PHMB consta de cinc unitats d’habitatges, de les quals s’iniciaran les dues primeres promocions. La superfície total construïda serà de 10.113 metres quadrats i el 2012 començarien les obres de les promocions de 26 habitatges al carrer de la Constitució, i uns altres 26 pisos al carrer de Parcerisa.