L’advocat de la FAVB, Àlex Solà Paños, ha anunciat en una roda de premsa que demanarà al jutge Josep Maria Pijuan que investigui si la FAES (fundació vinculada al Partit Popular) va rebre part de la subvenció adjudicada al Palau de la Música en l’any 2003 per a reformes de l’edifici que mai no es van dur a terme.

Paños ha explicat que entre les certificacions d’obres que es van enviar al Ministeri per la remodelació del Palau de la Música i les certificacions reals hi ha una diferència de més de dos milions d’euros, motiu pel qual han demanat que se citi a declarar com a imputat l’arquitecte que les signava, Carles Díaz. L’advocat sosté que la investigació que Hisenda va portar a terme per determinar si s’havien desviat fons del Palau a l’ICF (Institut Catalunya Futur, vinculat a la FAES) va ser menys intensa que les indagacions per trobar el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya.

La FAVB sol·licita també que la fundació del PP presenti la certificació de la identitat de persones o entitats que van aportar els més de sis milions d’euros que consten en la partida d’ingressos de l’entitat per activitat pròpia durant els exercicis de 2003 i 2004.

La Federació d’Associacions de Veïns de la ciutat reclama, tanmateix, diligències que considera que han quedat pendents abans de tancar la instrucció, com per exemple citar a declarar com a imputats els constructors que van fer feines particulars a les cases de l’expresident del Palau, Fèlix Millet, i de la seva mà dreta, Jordi Montull, per presumpta facturació falsa. També sol·liciten que s’aturi el sobreseïment de la imputació de les dones de Millet i Montull.