Els gossos borden i fan les seves necessitats en espais públics. Educar-los perquè això no molesti... no és feina fàcil. Des de fa unes quantes setmanes l'Ajuntament organitza tallers per millorar la convivència entre els veïns que en tenen i els que no. MÍRIAM ALEGRET "Penso que no tothom pot tenir gos. Hi ha gent que en té que no n'hauria de tenir. Si veus que és inquiet, no l'hauries de portar al metro." A partir de l'estiu, els gossos podran viatjar en metro. Tot i això, alguns amos no en tenen prou. EMMA QUINTANA "Ells han de córrer fer exercici, conviure amb altres gossos. però no tenim espais a barcelona. Entenc que quan al parc deixem anar al gos la gent s'empipi, és un problema. No em serveix de res que la Urbana em digui que vagi a la carretera de les Aigües. Ben aviat s'estudiarà habilitar una zona específica a la platja o permetre el bany dels animals a primera hora del matí, també en temporada alta. En aquest cas, generar consens encara costa més. MERCHE PADRÓ "Me me parece bien, pero no la hora. Yo de aquí a la playa no tengo coche y tengo una hora de viaje. Me tengo que levantar a las 5 para llevarlo. Me gustaría una playa privada solo para perros." ORIOL FONT Si hi ha canalla encara has d'anar més en compte perquè no els facin res. Les burilles ja són moltestes, imagina't els exrements!" "Ho trobo malament i tinc gos. Si véns a gaudir de la platja no tens perquè haver de patir molèsties d'algú que ve amb el gos." Fer content a tothom sembla missió impossible. Caldrà mà esquerra per no tensar la corretja més del compte.

Barcelona està fent passos per convertir-se en ciutat amiga dels animals. L’accés dels gossos al metro a partir de l’estiu vinent i el compromís de l’Ajuntament d’estudiar-ne la flexibilització a la platja en són un exemple. Bona part dels amos dels animals de companyia es mostren satisfets amb els avenços dels últims mesos.

Tot i això, molts no en tenen prou i reclamen més espais on poder deixar que els gossos corrin sense corretja. La Gemma Quintana, veïna de Sant Gervasi, és una d’elles: “A mi no em soluciona cap problema que la Guàrdia Urbana em proposi d’anar a la carretera de les Aigües a passejar el gos.” La Merche Padró està encantada que el consistori es plantegi l’accés dels gossos a la platja durant l’estiu, però es desmarca de les franges horàries. “Haver de passejar el gos a les 6 h del matí m’és totalment inviable”, explica. L’Oriol Font, en canvi, creu que “conviure a la platja entre burilles i excrements és lamentable”. A més, considera que pot ser desagradable anar a la platja amb nens petits si hi ha gossos. Fer content a tothom sembla missió impossible.