Durant aquesta jornada, s’han organitzat tallers i jocs per a la canalla i per a tota la família, exposicions, actuacions de la coral formada per voluntariat de l’assemblea local o un flaixmob, entre altres activitats, per celebrar els 140 anys de l’organització a Barcelona. Aquesta festa estava prevista per a la tardor, però va haver de ser ajornada per causes meteorològiques.

Durant l’acte de celebració s’han homenatjat els voluntaris i socis de la institució i s’ha reconegut la tasca realitzada per les assemblees locals de Creu Roja a Barcelona i Mataró pels 140 anys. També s’ha reconegut la col·laboració del Banc de Sang i Teixits per l’ajuda que ha ofert sempre a la Creu Roja. Els Castellers de Barcelona també han participat en aquesta festa i han aixecat uns pilars a l’Arc del Triomf al migdia.

Les famílies amb problemes econòmics importants són una de les principals preocupacions de la Creu Roja ara mateix a Barcelona. De les 50.000 persones ateses l’any passat en els diferents programes socials, gairebé la meitat eren víctimes de la crisi, és a dir, famílies sense recursos econòmics per tirar endavant que reben aliments i suport social per part d’aquesta ONG.