"¡Oh, qué bonito, es precioso, me encanta! ¡Cuánta luz!" La Pilar n'ha sortit entusiasmada. "M'ha agradat molt perquè estàs de cara a la muntanya i aquí tens molta tranquil·litat." Ara viu a Ciutat Vella i vol un canvi d'aires. "Jo estic pagant molt eh de lloguer. I és un pis molt petit, de 32 metres quadrats." Ella vol un pis més gran i, en canvi, en Toni en busca un de més petit i econòmic. "El que tinc ara és de quatre habitacions, dos banys, és massa gran i jo sóc una persona que viu sola." Amb un pis d'una habitació en tindria prou. No com la Lourdes, que optarà a un de tres o quatre dormitoris per encabir-hi tota la família. "Tiene muchas áreas verdes, podríamos tener una habitación para cada niño." I d'una família àmplia a una que comença. L'Eliot i la seva parella busquen l'oportunitat de perdre de vista els pares. "Un pis com aquest ens donaria l'oportunitat d'independitzar-nos i poder viure junts." Ell també vol independitzar-se. Als 29 anys troba que ja ha arribat el moment. Ara viu amb la seva mare. "Amb la crisi està guanyant molt poquet i no poquet i no podem mirar res més." En general els pisos han tingut bona acollida. Hi ha qui, però, hi veu problemes d'espai. "El meu fill té moltes coses. Té molts armaris, un despatx, jo tinc un llit de matrimoni." Si els toca, però, vindran a viure-hi igualment. Hauran de confiar en la sort. Les cues d'aquesta tarda evidencien que la decisió de finançar la meitat del lloguer ha estat encertada. MARIA DE TORRES, director general de Bagursa "Era una aposta. Vèiem que a 600 no es col·loquen, vam dir, els financem, abaixem els preus i a 300 la gent està interessada." De fet s'han superat les expectatives. Ara mateix hi ha 1.182 sol·licituds. I fins al 15 de maig hi ha temps per inscriure-s'hi. El sorteig serà al juny.

L’Ajuntament va decidir subvencionar la meitat del preu del lloguer dels pisos d’aquesta promoció (tres blocs situats al voltant de la plaça dels Eucaliptus) perquè durant dos anys només s’havien ocupat un 30% dels habitatges. La inversió del consistori per finançar durant sis anys aquests lloguers serà de 3,5 milions d’euros.

L’adjudicació d’aquests pisos es farà mitjançant un sorteig que es durà a terme durant el mes de juny. Els ciutadans interessats tenen fins al 15 de maig per inscriure’s al registre a través de les oficines de l’habitatge de Barcelona o bé fer fer la sol·licitud al web www.registrehabitatgebcn.cat. El 25% dels immobles estan reservats als veïns i 20 seran per a situacions d’emergència social. Els pisos tenen entre un i quatre dormitoris i fan entre 40 i 86 metres quadrats.