Les portes del Col·legi Major Sagrat Cor tornen a obrir. L'espai va ser fins el setembre de 2010 una residència d'estudiants però durant els dos últims anys havia quedat buit. Ara es convertirà en el Centre d'Allotjament Temporal Hort de la Vila, un nou equipament dirigit a persones soles i a parelles sense fills que hagin estat desnonades o que no tinguin prou recursos per accedir a un habitatge. Dilluns les primeres persones arribaran al centre i d'aquí a tres setmanes estarà operatiu al cent per cent. Disposaran d'una habitació individual, o doble si conviuen amb la parella, i podran estar-s'hi tres mesos. El centre té espais comuns, com el menjador o aquesta sala per mirar la televisió. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Això és un allotjament temporal. És el temps que ens donem perquè aquestes persones acabin anant a un pis normalitzat o perquè aquestes persones ja facin una vida absolutament normal per part d'ells." L'espai estarà gestionat per Sant Joan de Déu Serveis Socials i oferirà atenció psicosocial i plans de treball per aconseguir la reintegració dels usuaris. L'Ajuntament ha destinat prop d'1milió 4mil euros a posar en marxa l'equipament, que tindrà 60 habitacions. Aquest és el segon centre d'allotjament temporal que s'inaugura a Barcelona en poc temps. El primer, al barri de Navas, va obrir el mes de desembre passat i dóna servei a 25 famílies. L'Ajuntament pretén obrir-ne un altre en breu. El tercer espai s'ha d'instal·lar a l'Eixample. La intenció és obrir-lo abans d'acabar l'any però encara no té data fixada, perquè l'edifici que es vol fer servir té dictada una ordre d'enderrocament que l'Ajuntament vol evitar.

L’alcalde, Xavier Trias, ha inaugurat, aquest dissabte el Centre d’Allotjament Temporal Hort de la Vila. Aquest nou equipament està destinat a cobrir la necessitat d’allotjament de persones soles i parelles vulnerables, sense fills a càrrec, que hagin  estat desnonades o amb altres circumstàncies greus, i que no disposin de prou recursos ni d’una xarxa de suport, i no tinguin cap expectativa de poder tenir un habitatge estable de manera immediata.

El centre, ubicat al número 46 del carrer d’Hort de la Vila, està gestionat per Sant Joan de Déu Serveis Socials i disposa de 60 habitacions individuals i dobles segons la necessitat dels usuaris. L’equipament també té menjador, cuina, zona d’ordinadors i també s’hi oferiran activitats socioeducatives i s’hi elaboraran plans individuals de treball per realitzar projectes d’integració social dels usuaris.

L’estada al centre serà de tres mesos, prorrogables segons la valoració de les necessitats de cada cas. Les persones usuàries hi accediran a través de la derivació de diferents serveis dels Serveis Socials, de la mesa d’emergències del Consorci d’Habitatge i d’altres serveis gestionats per Sant Joan de Déu. Dilluns hi van començar a arribar les primeres persones allotjades i es preveu que d’aquí a tres setmanes el centre estarà operatiu al 100%.

Aquest és el segon allotjament de caràcter temporal que l’Ajuntament obre a la ciutat. El primer va ser el Centre d’Allotjament Temporal de Navas, un equipament de nova creació que ofereix acollida a 25 famílies desnonades o que en una situació de vulnerabilitat, i que no disposen d’un domicili adequat per viure-hi. L’Ajuntament vol obrir un tercer centre a l’Eixample abans de que acabi l’any, però encara no té data fixada perquè l’edifici que es vol fer servir té dictada una ordre d’enderrocament que el consistori vol evitar.