Al backstage les models esperen per canviar les caçadores de cuir negre per convertir-se durant uns minuts en núvies que lluiran els teixits més nobles i subtils. A la passarel·la els pesos pesants del sector posaran l'ull en les propostes per a la propera temporada, mentre mitjans de tot el món en faran difusió. Com marca el protocol fins que no arriben les autoritats no comença l'acció. Ja és tradició que Rosa Clará inauguri la Passarel·la Gaudí Núvies, que tancarà divendres Pronovias. Són les dues empreses més importants d'un sector ben consolidat. A la passarel·la d'aquesta tarda només s'ha vist un petit tast de les 700 propostes que presenta Rosa Clará per a les núvies de la propera temporada.

Aquest dimarts comença la Barcelona Bridal Week 2013, organitzada per Flaqué Internacional. La fira acull al voltant d’un 63% de professionals estrangers del sector de la moda per a núvia, nuvi, cerimònia, festa, còctel, comunió i complements. Les desfilades a la Passarel·la Gaudí Núvies, que tindran lloc fins al 3 de maig, són una de les cites més destacades de la fira. El Saló Internacional Noviaespaña acabarà el proper diumenge, 5 de maig.

Rosa Clarà ha inaugurat les desfilades de les col·leccions i tendències per a la temporada de 2014. La dissenyadora ha apostat per models inspirats en els anys 20 i vestits voluminosos. Dimecres agafaran el relleu els nous models de Victorio & Lucchino. La cloenda de les desfilades tindrà lloc al MNAC i anirà a càrrec de la nova col·lecció de Pronovias.

Una altra de les col·leccions que es podrà veure és la de Núvies de paper. Es tracta d’una exposició de 60 vestits de núvia, ideats i realitzats per l’Egidio Ghezzi, i que són fets de paper. Representen un homenatge pòstum als dissenyadors Paco Flaqué, Jesús del Pozo i Manuel Mota.

El Saló Internacional Noviaespaña torna a assolir la plena ocupació dels 30.000 metres quadrats del recinte firal de la Gran Via de Barcelona. Hi haurà la presència de 230 marques, un 50% de les quals són internacionals i provenen de països com Alemanya, Bèlgica, França, Holanda, Anglaterra, Itàlia, Líban, Portugal, Corea del Sud, Polònia, Turquia, Romania, Colòmbia, Mèxic o el Brasil.

A Espanya, es calcula que hi ha 700 empreses dedicades a la moda nupcial, comunió i festa i 13.000 persones que hi treballen. Un 10% del sector és d’empreses de vestits de comunió. Per això, un dels al·licients de la nova edició de la fira és la destacada representació de firmes especialitzades en la confecció i disseny d’aquests vestits.

L’organització de la Barcelona Bridal Week preveu un augment del nombre de visitants, respecte de l’edició de 2012, en què van assistir més de 15.300 visitants.