El Myolastan s’utilitza com a relaxant muscular habitualment per tractar contractures, torticolis, lumbàlgies i altres problemes de salut. L’origen de tot plegat va començar després d’una alerta de l’Agència Francesa del Medicament sobre el risc de reaccions a la pell. L’EMA ha considerat adient suspendre la comercialització del medicament i ho ha anunciat aquest dilluns a través d’una nota. A més ha demanat que els fabricants proporcionin dades que demostrin més beneficis que no pas riscos en un subgrup determinat de pacients. La Comissió Europea és qui té l’última paraula per adoptar una decisió definitiva en un termini màxim de 67 dies.

Avís als metges

L’Agència Europea del Medicament ha alertat els professionals sanitaris que haurien de revisar el tractament dels pacients i buscar-hi una alternativa. També ha demanat als pacients que no deixin de prendre aquest fàrmac sense abans consultar el metge.

L’empresa que comercialitza Myolastan, Sanofi, ha anunciat que ja cooperen amb les autoritats sanitàries per resoldre aquest problema.