El processat ha reconegut que va apuntar amb la pistola al cap de la víctima, però ha al·legat que l’arma se li va disparar accidentalment en forcejar amb el noi, que es volia defensar amb un ganivet de cuina. L’home, de 41 anys, ha afegit que quan es van produir els fets estava deprimit i tenia pensat suïcidar-se. Assegura que tenia intenció d’anar de Marsella, on vivia, a París, però que va arribar a Figueres i a Barcelona sense saber com. L’acusat -amb antecedents penals a França no computables- ha dit que va marxar de casa amb una pistola, una mica de cocaïna i 300 euros i que va decidir atracar el supermercat quan es va quedar sense diners.

El processat va ser detingut dins del seu cotxe, amb una pistola a sobre, una hora i tres quarts després de cometre presumptament l’atracament, que va tenir lloc a les 22 h del dia 5 de març de 2011 al número 16 del carrer de Sant Pere Més Alt, a molts pocs metres del Palau de la Música. L’arrest es va produir prop de les Drassanes i allà mateix va confessar que havia entrat a robar en un supermercat i que havia disparat un tret a un home. El Ministeri Públic l’acusa dels delictes d’homici, robatori amb violència i tinença il·lícita d’armes.

Judici amb problemes tècnics

La declaració d’un dels testimonis s’ha hagut d’ajornar per problemes tècnics. Havia de comparèixer davant del jutge per videoconferència, però ha estat impossible establir la connexió. Veient això, el president de la Secció 22 de l’Audiència de Barcelona, Joan Francesc Uría Martínez, ha posposat la declaració al 14 de maig, quan es preveu que s’acabi el judici, i ha demanat que compareguessin la resta de testimonis.

El magistrat s’ha queixat que en un judici en què es demanen més de 20 anys de presó hi hagi aquestes condicions. Segons han recollit algunes agències, ha exclamat que “el que no pot ser és el que passa en aquest país, que sembla el Senegal, amb perdó per als senegalesos”. La fallada tècnica s’ha produït quan fa mesos que els jutges denuncien que les retallades els deixen sense mitjans per treballar en condicions.