Aquest joc de taula presenta nous reptes per als qui ja coneixien el món de Catan. Es tracta d’una edició especial del famós joc de Klaus Teuber ambientat en la mítica sèrie de ciencia-ficció. S’hi juga de la mateixa forma que el clàssic Catan, però a part de recrear al seu tauler i a les seves peces l’univers de Star Trek, incorpora cartes d’alguns dels personatges més coneguts de la tripulació com el capità Kirk o Spock. Cada una de les cartes té un poder especial que modifica les regles del joc.

L’associació Star Trek Espanya i part de l’equip dels creadors del joc, vestits com a membres de l’Enterprise, han presentat la versió Catan de Star Trek a la botiga Kaburi. La idea de fer un joc de taula va sorgir perquè els seguidors volien un joc viu en què puguin trobar-se per jugar cara a cara i compartir la seva afició.

Els fans ja es reunien a espais com el Saló del Còmic per intercanviar opinions i jugar a aquest tipus de jocs, però la botiga Kaburi també els ofereix un petit espai que serveix de punt de trobada per als seguidors la resta de dies de l’any.