L’Agència de Salut Pública des de fa un temps mesura l’exposició al fum del tabac en espais exteriors com per exemple les portes de locals d’oci o d’oficines. Els experts asseguren que la llei del tabac ha estat l’avenç més important en matèria de salut pública que s’ha fet en l’última dècada, però consideren que encara s’ha d’anar més enllà, com és en el cas d’aquests espais en què el fum es pot quedar concentrat a l’interior dels vestíbuls.

Per això proposen que s’estableixin àrees lliures de fum a les portes de locals d’oci i restauració o d’oficines on aquest fum pugui entrar a l’interior. Això també ajudaria a incrementar la tendència d’aquests darrers anys, que cada vegada hi ha menys fumadors i, també cada vegada són més els que intenten deixar-ho.

Un altre aspecte a tenir en compte en el Dia Mundial contra el Tabac és el grup de població especialment vulnerable a l’exposició del fum del tabac, els nens. Segons els experts en salut, el seu el sistema immune respiratori encara s’està desenvolupant, i per tant són més sensibles. A més, tenen un freqüència respiratòria més elevada, i això fa que respirin més fum. D’altra banda, els experts destaquen que cal tenir present el factor educatiu ja que els nens com més veuen fumar més possibilitats hi ha que es tornin fumadors en el futur.

És per aquest motiu que la llei prohibeix fumar als parcs infantils i fins i tot, hi ha ciutats com Girona o Terrassa que han ampliat aquesta prohibició a la porta de les escoles. Una iniciativa que celebren els experts i que conviden altres ciutats com Barcelona perquè s’hi sumin.