El sociòleg de la UOC Francesc Núñez ha explicat a BTV que per a una majoria de la gent el mòbil és una eina molt útil. Apunta que, en general, s’utilitza per establir relacions i, a més, ha permès “arrasar amb els temps i les distàncies” i fa més fàcil el dia a dia. Concretament, Núñez ha dit que el mòbil és “màgic” si l’utilitzem bé.

Hi ha estudis que posen de manifest que, de mitjana, mirem el mòbil fins a 100 vegades al dia, però Núñez especifica que normalment es fa per tal d’establir una relació social, ja sigui de caràcter personal o de feina, i no per jugar-hi: “No mirem una pantalleta”, conclou. És per això que l’expert assegura que és només una minoria qui té addicció a la telefonia mòbil. En aquests casos, “no tenir el mòbil genera malestar i ansietat”.

Una altra de les conseqüències que ha implicat l’ús generalitzat del mòbil és que els joves normalment són els qui ensenyen als més grans a saber utilitzar l’aparell, i això, diu, “pot crear ansietat” en els adults. A més, quan s’aprèn a fer un bon ús d’aquest enginy s’estableixen noves exigències de reciprocitat entre les relacions personals i, segons Núñez, ens tornem més intrèpids i imprevisibles, i es generen sovint malentesos.