La paternitat de Mark Zuckerberg (al desembre va ser pare per primera vegada d’una nena) ha estat una bona excusa per començar a introduir en la conferència del pare de Facebook quin ha de ser el futur de les xarxes socials. Mark Zuckerberg ha donat a entendre que és possible que gravi les primeres passes de la seva filla en un vídeo de 360 graus, que ara comencen a popularitzar-se a Internet. Zuckerberg creu que el futur és precisament aquest, intentar que l’usuari de les xarxes socials pugui compartir una experiència completa del seu dia a dia, mitjançant aplicacions com la seva.

Segons el creador de Facebook, el consum d’aquests vídeos en 360 graus, s’hauria de fer mitjançant unes ulleres de realitat virtual, amb una resolució 4K per a cada ull i, d’aquesta manera, aconseguir que les persones que estimem i que es troben lluny es puguin submergir en les nostres experiències vitals. Aquest futur no podrà ser si no es té una bona xarxa d’Internet, i aquí és on el 5G tindrà un paper important.

En aquest punt Zukerberg a aprofitat per fer la seva primera estirada d’orelles a la indústria. Diu que no és possible continuar amb un model de negoci sostenible doblant la velocitat de les xarxes de la gent més rica. L’única possibilitat, segons ell, és fer arribar Internet als milions de persones que encara no hi estan connectades. Aquest és un dels projectes més ambiciosos del jove guru d’Internet, aconseguir la interconnectivitat dels països menys desenvolupats.

D’aquí neix Facebook Free Basics, abans coneguda com a Internet.org, que vol donar, de manera gratuïta i mitjançant una aplicació, accés gratuït a la xarxa. Un projecte que ja s’ha topat amb l’oposició de l’Índia o el Brasil. Per complementar aquest projecte, el director de la xarxa social més important ha anunciat que donarà un impuls definitiu al seu projecte de drons que aconseguiran, gràcies a la tecnologia làser, teixir una xarxa d’Internet ràpida i barata per als països en desenvolupament, el conegut com a Telecom Infra.

També s’ha parlat d‘intel·ligència artificial, i com Mark Zuckerberg, tot i les dificultats que representa desenvolupar un robot d’aquestes característiques, creu que millorar aquesta tecnologia ha de ser un dels seus bons propòsit per a aquest 2016.