El jutge també ha confirmat que l’Ajuntament es pot personar com a acusació popular i, en canvi, no ho podrà fer com a acusació particular la Fundació Champagnat, propietària del centre de les Corts. A més ha acordat prendre declaració en qualitat de testimonis els dos denunciants d’abusos deshonestos, que seran reconeguts per un forense.

Segons es desprèn de la interlocutòria del jutge, Joaquín Benítez, presumptament, va abusar sexualment l’any 2007 i el 2010 de dos alumnes i va cometre tocaments sobre dos joves més entre el 2005 i el 2009. Actualment, l’exprofessor dels Maristes Sants-les Corts es troba en llibertat condicional, segons va decretar l’Audiència de Barcelona, que va descartar decretar presó provisional per al pederasta confés, tal com demanava un recurs de l’acusació.

En total, hi ha unes 40 denúncies judicials presentades per suposats abusos als Maristes. En aquest sentit, a principis del mes d’abril es va anunciar la constitució de l’associació Mans Petites, que centralitza almenys 25 d’aquestes denúncies per suposats abusos al centre Maristes Sants-les Corts.