15 minuts és el temps que els membres del servei d'emergències mèdiques van esperar-se per atendre Juan Andrés Benítez, segons han explicat ells mateixos al jutjat. En la seva declaració, han dit que van atendre primer una agent dels Mossos, mentre la resta de policies continuaven encara les maniobres d'immobilització. Asseguren, però, que no van veure els fets i que només van sentir-ne crits. Quan van atendre la víctima, diuen, estava inconscient i sense pols cardíac, i es trobava emmanillat a l'interior del cotxe policial. Pel que fa a l'agent atesa, asseguren que no tenia ferides. Li van trobar, però, un envermelliment a la zona del coll. Paral·lelament, la Policia Nacional ha fet arribar noves informacions a la jutgessa, avui la declaració d'una testimoni que assegura que va esborrar els vídeos que havia gravat. En concret, afirma que una agent va demanar-li si tenia imatges dels fets, i que ella es va oferir voluntàriament a esborrar-les. Ho va fer, això sí, en presència de la mossa. La testimoni ha cedit el seu telèfon mòbil a la Policia Nacional per intentar recuperar-ne el contingut. Entre els documents que han arribat a la jutgessa també hi ha una nova versió de la transcripció de la conversa telefònica que Juan Andrés Benítez va tenir amb la Guàrdia Urbana. Al nou informe, hi consta que la víctima estava sagnant abans que arribessin els mossos i que havia consumit drogues.

Aquesta declaració ha estat reconeguda per tres persones més, que també van auxiliar la víctima. A més d’aquesta novetat, la jutgessa ha rebut la rectificació de la transcripció que va fer la Policia Nacional de la conversa telefònica entre la Guàrdia Urbana i Benítez, i ha admès que l’empresari va dir que sagnava, en lloc de dir “s’estan quedant”.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ja va advertir aquest dimecres que l’informe tenia errors de transcripció rellevants. Aquesta nova informació indica que la víctima, Juan Andrés Benítez, ja sagnava abans que arribessin els Mossos d’Esquadra al carrer de l’Aurora, és a dir, després de la baralla en què es va enfrontar amb un veí. Segons informa l’agència EFE, l’agent que es va equivocar en fer la transcripció no ha rebut cap mesura disciplinària perquè es tracta d’un error “sense cap tipus d’intencionalitat”.