La titular del Jutjat d’Instrucció núm. 26 de Barcelona, Roser Aixandri, ha ordenat reobrir la causa perquè dos metges ratifiquin al jutjat els seus respectius informes forenses, que indiquen que la víctima va patir una “mort violenta” i que una situació de molt d’estrès.

Els fets van passar el 18 d’abril de 2009, quan la Guàrdia Urbana va interceptar un home després que dues noies els denunciessin que s’havia fet passar per Guàrdia Civil. La patrulla el va fer entrar amb esforços a l’interior del vehicle. Els agents asseguren que el detingut va rebentar les portes i finestres del darrere a cops de cap i puntades de peu i que l’home va acabar perdent el coneixement. Posteriorment va ser traslladat al Clínic, on va morir.

L’acusació particular, però, creu que la mort de la víctima podria haver estat provocada per la violència i els maltractaments físics que presumptament va patir per part dels agents. L’acusació es fonamenta en els informes dels metges, que asseguren que la mort va ser violenta i que el detingut va patir un excés d’estrès.

El germà de la víctima s’ha mostrat optimista per la reobertura del cas i ha demanat que s’arribi fins al final en la investigació. El cas es va tancar un any després de la mort amb una autòpsia “irregular”, segons els familiars. Diuen que no es va localitzar la roba de la víctima i que l’autòpsia no va analitzar les ferides ni es va fer cap radiografia del cos. Ara busquen testimonis que puguin aportar proves del que va passar aquell dia.