Ha calgut un any i mig de reformes perquè l'antiga clínica Dexeus, tancada des de 2007, s'hagi convertit en una residència de luxe per a gent gran. El centre es posarà en marxa a partir de dilluns amb una ocupació baixa encara, però té capacitat per acollir fins a 139 residents. Hi ha quatre plantes repartides en 7.500 metres quadrats en què s'allotjarà la gent gran en funció del seu grau de dependència. En total, hi treballaran un centenar de professionals per donar una atenció personalitzada als clients, però més enllà de l'atenció sanitària la nova residència se centra sobretot en el confort. PABLO PASCUAL director de SARquavitae Bonanova "El què hem fet en aquest centre residencial és enfocar-ho en un ambient hoteler. Tenim definits una sèrie de serveis més d'hotel que de residència: com poden ser tenir els àpats a l'habitació, el servei de room service, o la qualitat dels llençols i tovalloles, però sense descuidar el nostre fort que és l'atenció a les persones." Abans d'arrencar amb l'activitat habitual durant tot el cap de setmana l'edifici està obert al públic. De moment l'han visitat moltes persones interessades a portar-hi algun familiar, però també veïns de la zona que volien saber en què s'ha convertit l'antiga Dexeus. "Hi ha un canvi radical del què era l'antiga Dexeus al què és ara." "El cambio es muchisimo. Yo para mí lo tengo claro, una residencia, pero una cosa que esté bien." D'aquí un parell de dies aquestes luxoses estances, de moment força solitàries, ja es començaran a omplir de residents. La intenció del centre és que, un cop instal·lats, s'hi sentin com a casa.

La clínica Dexeus es va fundar l’any 1973 i va tancar el 2007. Ara tindrà un nou ús com a residència sanitària assistida i durant tot el cap de setmana està oberta al públic per qui vulgui veure com ha quedat el nou centre.

Un dels trets característics de la residència és que aposta clarament pel luxe. De fet, segons Pablo Pascual, director del centre SARquavitae Bonanova, “l’aspecte hoteler és el tret diferencial d’aquest centre respecte qualsevol altre”. Pascual ha destacat sobretot “els acabats d’alta qualitat i el disseny en la decoració”. Les habitacions, algunes d’elles suits, inclouen televisió, wi-fi o bany privat.

La nova residència SARquavitae Bonanova ocupa una superfície de 7.500 m2 i té una capacitat per un màxim de 139 places residencials, distribuïdes en 35 habitacions dobles i 71 individuals, tot i que dilluns obrirà amb una ocupació baixa. En les quatre plantes que té el centre es dividiran els residents en diferents nivells de dependència per millorar la convivència entre residents.

El centre donarà feina a més de 100 professionals sanitaris. Això es traduirà, segons el seu director Pablo Pascual, en una atenció molt més personalitzada per a cada resident. Les instal·lacions s’estructuren en cinc mòduls de convivència convertits en miniresidències, que disposen d’espais comuns propis, com menjadors, sales de visites, sales d’estar i controls d’infermeria.