Sànchez i Cuixart estan citats a les 9 h a l’Audiència Nacional. Tot apunta que després d’ells ho faran el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana, que també estan citats com a investigats pel mateix cas. Aquest dijous la policia va confirmar que hi assistirien i que donaran a la jutgessa tota la informació relacionada amb el dispositiu policial dels Mossos el 20 de setembre.

L’Audiència Nacional investiga les concentracions del 20 i 21 de setembre a Barcelona, arran d’una denúncia de la fiscalia per sedició. Aquest dijous, en una compareixença davant dels mitjans, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va remarcar que no reconeixia aquest delicte i va negar que tant ell com Sànchez haguessin fet una crida a la violència durant la concentració davant la seu d’Economia.

Investiguen un jutge per titllar els policies de l’1-O de “terroristes uniformats”

El promotor de l’Acció Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat aquest dijous incoar diligències informatives al titular del Jutjat del Contenciós número 17 de Barcelona, Federico Vidal, qui va titllar de “terroristes uniformats” els policies que van actuar l’1 d’octubre durant una trobada de jutges. Es va tenir coneixement del que havia dit a través dels mitjans de comunicació que van difondre la suposada intervenció d’aquest magistrat en un fòrum restringit a jutges i magistrats on es va comentar l’actual situació a Catalunya. En aquest fòrum, el magistrat hauria utilitzat expressions com “terrorisme policial” o “terroristes uniformats” per referir-se a l’actuació de les Forces de Seguretat de l’Estat el passat 1 d’octubre.

Amb la investigació que s’ha obert es pretén acreditar la veracitat d’aquestes informacions i determinar si existeix alguna infracció disciplinària.