Fruit dels cops de porra, l’Alejandra va patir una fissura al nas, una altra al pòmul i un vessament de sang a l’ull. És mexicana d’origen i catalana d’adopció des de fa més de 25 anys. Explica que amb el temps ha anat posicionant-se a favor del dret a decidir dels catalans. La llei Wert o la retallada de l’Estatut d’Autonomia són alguns dels episodis que l’han dut a pensar en una Catalunya independent. Per això, diu, volia votar en el referèndum. No s’imaginava que la Policia Nacional actuaria com ho va fer.

“Pensava que no s’hi atrevirien, que només es deia per fer por a la gent i hi hagués menys votants”, explica. “Mai no vaig pensar que en l’Europa del segle XXI veuria la força bruta que vaig patir”, afegeix.

En el vídeo publicat a les xarxes es veu com l’Alejandra s’acosta als agents de la policia. No ho va fer per provocar, assegura, sinó perquè va veure com la seva parella era a terra entre els antiavalots a causa de la càrrega policial.

Després de passar per l’hospital van decidir “per dignitat” tornar al centre de votació a dipositar el seu vot. La gent que encara hi feia cua els va deixar passar i els va ovacionar. Segons l’Alejandra va ser un moment molt emotiu. Necessitava votar perquè, explica, creu en la llibertat d’expressió i d’opinió.