La presència d’una massa d’aire càlid en altura -d’uns cinc graus per sobre el que tocaria per a aquestes dates-, combinada amb vents de garbí en superfície, afavoriran que aquest dijous l’ambient sigui estiuenc a Barcelona i a bona part del país. La presència del sol contribuirà també a accentuar la sensació de calor.

El vent bufarà feble fins al migdia i es mantindrà la mar plana o arrissada. A la tarda, per contra, es preveu que l’estat de la mar es vagi alterant a causa de l’entrada del vent de garbí, el qual arribarà a assolir ratxes de 40 km/h arran de mar.

Cal destacar també que la temperatura de l’aigua del mar es troba en superfície encara a l’entorn dels 23 ºC. Divendres passat assenyalava 23,6 ºC, una temperatura que, segons les observacions de Diego Lázaro, superava mig grau la mitjana dels darrers 10 anys per aquestes dates.

Fora de l’aigua s’espera que la temperatura assoleixi valors màxims compresos entre  26 i els 28 ºC a la majora de barris de la ciutat, i que la xafogor sigui moderada al migdia. El sol i la calor també seran una constant a la resta del territori, especialment a les comarques de Ponent, a la Vall de l’Ebre i al nord del Pla de Girona i l’Empordà,  on el termòmetre podrà assolir -o superar- la marca dels 30 ºC.

La bonança té ,en qualsevol cas, les hores comptades. L’arribada d’un front divendres farà augmentar novament la nuvolositat i afavorirà que reculi notablement el termòmetre, fins a assenyalar valors més propis de la tardor. Els núvols deixaran escapar algun ruixat divendres i ens acompanyaran també a l’inici del cap de setmana. El sol guanyarà protagonisme diumenge.