Maria Rosa Muñoz Codina, de 90 anys, ja en fa una mica més de 10 que va escriure la seva biografia. Aquest dimecres ha participat en el taller d’escriptura amb nous projectes, assistida per una voluntària. Assegura que la seva vida ha estat tan rica que és “com si n’hagués tingut set o vuit, de tantes coses diferents” que ha fet.

Treballen, amb l’escriptor David Martí, que els explica com han de posar per escrit vivències personals, amb registres molt diferents, però tots vàlids per explicar la història que fan les persones. L’activitat també serveix per generar sentit de pertinença.

La directora de la Biblioteca Sofia Barat, Míriam Sáez, està molt satisfeta amb els resultats perquè ajuden a reforçar els senyals d’identitat i, a més, cohesiona públics en crear un espai de convivència i de trobada entre la gent gran del barri.

Els testimonis personals que aporten els talleristes complementen la col·lecció d’història local de la biblioteca, formada per llibres sobre l’Eixample i amb un fons de l’escriptora Montserrat Roig, molt vinculada al barri.