El president d’Òmnium Cultural ha dit que aquesta és una “hora greu per la democràcia” i que aquesta entitat, “amb 56 anys d’història”, seguirà treballant de forma pacífica i democràtica en defensa “de la llengua, la cultura i la nació catalana”. Cuixart assegura que durant la multitudinària concentració a les portes de la conselleria de Vicepresidència van estar “en constant comunicació” amb els Mossos i amb la resta de cossos de seguretat “intentant controlar la situació”, un objectiu que, segons ha dit, van aconseguir.

El president d’Òmnium també ha recordat que tant ell com Jordi Sánchez el mateix dia 20 de setembre a les 23.30 h van fer una crida a tots els manifestants que marxessin cap a casa i van donar per finalitzada la convocatòria. També ha insistit que, en tot moment, tant la Guàrdia Civil com els Mossos van tenir un “cordó de seguretat fet per voluntaris” de les entitats per facilitar l’entrada i la sortida de la conselleria.

A banda de Cuixart, també estan citats a declarar aquest divendres el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i el president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, tots ells per un presumpte delicte de sedició.