Sempre havia volgut fer la volta al món però mai no havia pensat que en seria capaç. Ara, amb la bicicleta a les mans, el Jordi Romo ho veu més a prop. JORDI ROMO, aventurer "És el somni de la meva vida. I el més adient era la bicicleta, que em permetia anar-me parant a qualsevol lloc i realitzar un viatge més pausat." Ho va començar a pensar seriosament fa només un any. I es va posar a unir en un mapa els països que volia veure. "Hi ha països que sempre he volgut visitar com, per exemple, l'Índia, Austràlia o Nova Zelanda. I són coses que sí que faig l'esforç d'arribar fins allà. L'objectiu és no agafar cap avió." A més, la volta del Jordi té un projecte solidari. Per això, s'ha posat en contacte amb diverses ONG per col·laborar-hi durant el viatge. "Se'm va ocórrer regalar pilotes a les escoles dels països desfavorits perquè tinguessin els nens i les nenes i, a part, organitzar partits de futbol." El projecte solidari va convèncer els propietaris de la botiga Bicitecla, que li van cedir la bici, però a en Jordi li va costar molt més trobar el suport dels seus pares. FELICIANO i ÀNGELS, pares d'en Jordi "Li vaig dir que si estava boig, que era impossible, que eren 60.000 quilòmetres. Si pensava la quantitat de quilòmetres que eren. L'estem ajudant tot el que podem, però content, no ho estic." "Que hi ha gent molt bona al món, però hi ha gent que també et pot perjudicar molt." "Em passen moltes coses pel cap i una en són segrestos, possibles problemes que puguin sorgir en una volta al món." Sortirà el dia 12 de la plaça Osca. I, des d'allà, fins a Girona. Serà la primera etapa de moltes. I l'objectiu és no tornar a Sants fins d'aquí a dos anys. "Dos anys i vés a saber, perquè no tinc cap pressa."

La idea de la volta al món li rondava pel cap des de sempre, però fins a l’octubre de 2012 no s’ho va plantejar seriosament. I va decidir que ho faria en bicicleta. Des de llavors, ha compaginat el dia a dia a la feina amb la planificació de la ruta. Ha dividit el trajecte en etapes i ha contactat amb diverses ONG amb qui col·laborarà durant el viatge. L’objectiu de la volta és també repartir pilotes de futbol entre els nens dels països del Tercer Món pels quals passarà.

La botiga Bicitecla de Gràcia li ha deixat la bicicleta amb què farà tot el viatge. Hi pensa estar, mínim, dos anys, però tampoc no ho sap exactament ja que, assegura, el viatge està obert i no té cap pressa.