L'escola d'educació especial la Gavina, ubicada provisionalment a Can Baró, ha començat una campanya de microdonatius per finançar la construcció d'un edifici on es puguin quedar definitivament. MONTSE CAMPÀ, directora Escola Gavina "A través de la pàgina web Mi grano de arena - escola Gavina, demanem ajuda a tothom que hi vulgui aportar un petit gra de sorra, com diu la pàgina." L'objectiu és aconseguir diners per poder posar la primera pedra de la nova escola. També, posar fi a la incertesa que els genera no tenir una seu fixa des que els van desnonar l'any 2009 de l'edifici on s'allotjaven a Sant Andreu. Tot i que és un centre concertat, el consorci d'educació els ha cedit les instal·lacions de l'antiga Escola Pirineus. Però els alumnes tenen problemes per accedir-hi. "Els alumnes vénen de Nou Barris, de Sant Andreu i han de venir fins aquí a dalt que és al Guinardó a dalt de tot. Aleshores, és clar, és dificultós arribar fins aquí." El Bus del Barri 114 és l'única alternativa de transport públic que tenen i no dóna l'abast. ROSA PAÍNO, AMPA Escola Gavina "És molt petit i a les hores d'entrada a l'escola és impossible. L'autobús no dóna de si." Han demanat a TMB que reforci el servei a les hores d'entrada i sortida del centre, però fonts de l'empresa pública de transport ho descarten. Tant en el cas dels microdonatius per construir el nou edifici com en el del transport, la direcció i l'AMPA de l'escola expliquen que només demanen una mica d'ajuda per tirar endavant un projecte destinat a l'educació de nens amb problemes d'aprenentatge.

L’objectiu del centre, que és concertat, és obtenir 8.000 euros a través d’aquest web de microdonatius, amb la fita de posar la primera pedra per a la nova escola la Gavina que els permeti fixar el projecte educatiu per a nens amb problemes d’aprenentatge en un edifici definitiu. De moment, han obtingut prop de 3.000 euros.

L’any 2009 van ser desnonats de l’edifici de Sant Andreu i actualment tenen, només, ubicació provisional a l’antiga Escola Pirineus, situada en un extrem del Guinardó i poc accessible. Segons l’AMPA de l’escola, l’únic accés amb transport públic és el Bus del Barri 114, però no és suficient per la quantitat d’alumnes que van al centre.