AMPARO BURGUEÑO, secretària general de la Federació d'Ensenyament de la UGT "Nosaltres hem fet fins a l'últim moment una proposta a la resta de sindicats de l'ensenyament que es basava en fer una vaga parcial, per la tarda, que tingués el mateix efecte reivindicatiu però alhora no tingués un efecte tant nociu per la butxaca dels treballadors i treballadores, preveient, com preveiem, un calendari molt dur de mobilitzacions sostingudes fins a arribar, al nostre parer, a una vaga general indefinida a partir de gener del 2014"

El secretari general d’UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i la secretària general de la Federació d’Ensenyament d’UGT de Catalunya, Amparo Burgueño, han registrat al Departament d’Empresa i Ocupació la convocatòria de vaga general. Ho han fet, asseguren, per no trencar la unitat sindical que, entenen, que ara “és més necessària que mai”. El 3 d’octubre, USTEC, CCOO i CGT ja van anunciar la convocatòria.

UGT ha proposat, també, a la resta de sindicats de l’ensenyament un calendari propi de mobilitzacions a Catalunya, sostingudes en el temps, amb la implicació de tota la comunitat educativa i per conduir a una vaga indefinida a partir de l’any vinent, però no ha estat possible. Tot i així, esperen mobilitzar, el dijous 24, una gran massa social.

El suport d’aquest sindicat a la vaga general arriba l’endemà que la comunitat educativa catalana protestés davant la seu del PP Català, al carrer del Comte d’Urgell, contra l’aprovació definitiva de la nova llei d’educació al Congrés. Hi van participar prop de 200 persones, sobretot mestres i alumnes, que van anunciat més mobilitzacions perquè consideren que la reforma educativa és un retrocés.