L’estat de la cria és molt bo, se l’ha pogut veure ben agafada a la mare, la Locki, tot i que els primers dies de vida de les cries són crítics. Els cuidadors van observar com la mare, que ja té 31 anys, es va apartar de la resta de primats i va adoptar una actitud més solitària.

El pare és un orangutan de 16 anys anomenat Karl, provinent del zoo de Dublín. La família la completen dues filles més de la Locki, la Jawi, de 17 anys, i la Sari, de cinc, i una filla de la Jawi, la Jingga. Es tracta del tercer naixement d’una cria d’orangutan de Borneo en els darrers cinc anys, el que corrobora l’èxit reproductiu amb l’espècie i la feina dels professionals del parc zoològic. L’orangutan de Borneo és una espècie en perill d’extinció al seu hàbitat natural.

El naixement s’ha produït en plena fase de disseny del nou espai d’orangutans que preveu el Pla estratègic del Zoo de Barcelona i que s’espera que es pugui iniciar durant els primers mesos de 2014. La nova instal·lació disposarà d’espais interiors i exteriors, que permetran observar els primats independentment de l’època de l’any o la climatologia.