No és la primera mobilització en què participen els veïns de la zona, ara, però, ho han volgut fer extensiu a tots els ciutadans de Barcelona. Asseguren que és una lluita de tots aconseguir la continuïtat del servei públic de l'Hospital Clínic. TERESA VINYOLAS usuària "Sempre hi va haver un tracte magnífic, sobretot per la qualitat dels metges i les infermeres." JOSEP MARTÍ "Jo sóc usuari de Sant Pau, i pot passar el mateix. I com que pot passar el mateix venim a defensar el Clínic, que és emblemàtic, és la joia de la corona catalana." Veïns i treballadors denuncien les retallades de 17 milions d'euros que vol aplicar el govern a l'hospital abans que acabi l'any. Unes retallades que, segons diuen, beneficien una entitat privada, en aquest cas l'Hospital del Sagrat Cor, que és qui assumeix els serveis que no fa el Clínic. El president del Grup Municipal d'Iniciativa també s'ha sumat a la concentració. RICARD GOMÀ president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Com diu la pancarta si ens retallen la sanitat ens estan retallant la vida, i defensem la sanitat i defensem la vida." MARCELA GÜELL responsable de Sanitat de la FAVB "No volem que els diners que han d'anar a parar a la salut vagin a parar a empreses que tenen un afany de lucre." Des de fa una setmana la FAVB ha iniciat una recollida de signatures. L'objectiu és fer-les arribar al Parlament de Catalunya. FAVB també ha redactat i signat una carta que en els propers dies vol fer arribar al president de la Generalitat. Una carta en què volen demanar quins seran els següents passos d'aquest procés que s'ha obert al Clínic i demanen també una entrevista amb el president de la Generalitat per aconseguir un diàleg que fins ara, diuen, se'ls ha negat."

Les concentracions davant de l’Hospital Clínic continuen. Els veïns han alçat la veu aquest dijous a la tarda per aturar, diuen, el procés de privatització de l’Hospital Clínic i que temen que sigui l’inici de la privatització del conjunt de la sanitat catalana.

La retallada de 17,5 milions d’euros que marca la Generalitat comporta tancar 74 llits d’aquí a finals d’any, entre altres mesures, però aquesta és la que afecta més directament els usuaris del Clínic. Molts d’ells s’han sumat a la concentració perquè no volen perdre el servei públic d’aquest centre i molt menys, diuen, per afavorir un centre privat, en aquest cas l’Hospital Sagrat Cor.

Des de la FAVB, l’entitat convocant, han engegat altres iniciatives: una recollida de signatures per presentar al Parlament i una carta que enviaran en els propers dies al president de la Generalitat per demanar una entrevista “al més alt nivell”. Tot plegat perquè “veiem la intenció de salvar una entitat privada, i això no ho volem de cap manera”, explica Marcela Güell, responsable de Sanitat de la FAVB.